17.03.2020 The Passion zoekt alternatief om het paasverhaal te vertellen

18 March 2020

Verhaal van verbinding en hoop nu belangrijker dan ooit

EO & KRO-NCRV, producent Mediawater en de gemeente Roermond werken op dit moment een alternatief uit voor The Passion. Het evenement zoals we dat kennen, met duizenden bezoekers die live in een stad kijken naar het paasverhaal, zal in de bekende vorm niet doorgaan. Op dit moment wordt uitgezocht hoe binnen de kaders van de coronamaatregelen en de gevolgen daarvan toch een TV-uitzending kan worden gemaakt. Alle partijen voelen de urgentie om het verhaal van verbinding en hoop, juist in deze tijden van onzekerheid, te laten horen. Er wordt intensief samengewerkt aan een versie die past bij deze bijzondere omstandigheden.

“De maatregelen die door het kabinet zijn afgekondigd gelden op dit moment tot 6 april. The Passion vindt plaats op 9 april. We vinden het met de kennis van nu onverantwoord om op 9 april veel mensen tegelijk in onze gemeente samen te brengen”, aldus burgemeester Rianne Donders. “Tegelijkertijd beseffen we dat juist in deze moeilijke tijden de gedachte achter het paasverhaal steun kan bieden”, voegt evenementenwethouder Angely Waajen daaraan toe. “Daarom wordt gezocht naar een alternatief.”

De voorbereidingen voor The Passion verliepen zeer voorspoedig. De productie was in volle gang. De vergunning was verleend, veiligheids- en verkeersplannen lagen klaar, de mensen keken ernaar uit. In de aanloop naar The Passion ontstonden bijzondere initiatieven. Het thema #vrijheidvoorjou maakte veel verhalen los. Dit gebeurde steeds meer onder de vlag van ‘Come Together’; een communicatiecampagne die gaat over de vrijheid om jezelf te zijn en de vrijheid om mee te doen. Wethouder Smitsmans (Communicatie): “De evenementen gaan voorlopig niet door en grote ontmoetingen zijn niet verstandig. Maar de dieper liggende betekenis van ‘Come Together’ is er voor elkaar te zijn. En dat is nu actueler dan ooit.”