SOR ALV | Bedrijfsbezoek aan Medtronic Bakken Research Center

13 May 2019

Dinsdag 12 februari vond de algemene ledenvergadering van SOR, voorgezeten door SOR voorzitter Jean-Pierre Stoffens plaats in combinatie met een bedrijfsbezoek aan Medtronic Bakken Research Center (BRC).

General Manager Leo Kretzers presenteerde ons het Medtronic Bakken Research Center (BRC), vernoemd naar Earl Bakken. Bakken was een Amerikaans ondernemer, uitvinder van de pacemaker en oprichter en directeur van pacemakerfabrikant Medtronic. Vijftig jaar geleden vestigde Medtronic zich buiten de VS als eerste ook in Nederland. Medtronic is nu gegroeid tot een uitermate succesvolle beursgenoteerde onderneming met meer dan 86.000 medewerkers in verschillende landen over de hele wereld. De keuze om het Research Center met meer dan 400 medewerkers in Maastricht te vestigen was snel genomen omdat hier gezamenlijk met universiteit en artsen (Maastricht UMC+) nieuwe producten ontwikkeld kunnen worden.
De heer Kretzers gaf ons inzicht in de verschillende expertise gebieden die in Maastricht onder één dak vallen: Research & Technology; Regulatory Affairs; Clinical Research; Medtronic Translations en Value-Based Health Care.

Facility Manager Ralph Jacobs gaf een toelichting over het Activity Based Working concept bij BRC. De heer Jacobs vertelde hoe BRC met méér medewerkers kan volstaan met de helft minder vierkante meters door het slim benutten van werkplekken. De SIM leden kregen een rondleiding door het Medtronic gebouw aan de Endepolsdomein 5: eerst langs de flexibele werkplekken in combinatie met cockpits (individuele concentratie werkplekken) en phone booths (individuele ruimtes voor conference calls). Vervolgens leidde Paul Adams, Senior Manufacturing Supervisor de groep langs de toolshop en namen ze een kijkje door het raam van de Cleanroom en mochten ze kleine Medical Devices van dichtbij ervaren.