Duurzaamheid en Circulariteit Bedrijventerrein Willem-Alexander

13 May 2019

Duurzaamheid en circulaire economie op Willem Alexander

In 2019 staat het leveren van een grotere bijdrage aan Duurzaamheid en Circulaire economie centraal voor het bedrijventerrein BIZ Willem-Alexander. Hiervoor is een onderzoek uitgevoerd naar het Duurzame en Circulaire karakter van het bedrijventerrein.
Dit is vertaald in een Infographic welk goed inzicht geeft hoe we op weg zijn om één van de meest circulaire bestaande bedrijventerreinen van Nederland te worden.

Bedrijventerrein Willem-Alexander is grotendeels opgebouwd uit bedrijven waarvan zowel product als proces meer dan gemiddeld bijdragen aan de ontwikkeling van de opkomende circulaire economie.
Het duurzaamheidgehalte is afgelopen jaren steeds verder gegroeid en wij hebben de ambitie om komende jaren deze transitie onverminderd voort te zetten.

De dynamiek waarin organisaties opereren is vaak complex en de consequenties van ontwikkelingen zijn niet altijd te overzien.
Er zijn in dit kader dan ook 2 belangrijke en essentiële werkgroepen opgericht, Duurzaamheid & Circulariteit en Hoogwaterbescherming.
Deze 2 elementaire werkgroepen vormen tevens een basis voor de herpositionering, de strategie en de visie van het (door-)ontwikkelen van Parkmanagement 2.0.