Pas op voor Krakers!

17 October 2019

Naarmate bedrijfspanden langer leegstaan neemt het risico op krakers toe.

Als eigenaar van een leegstaand pand ziet u liever niet dat krakers uw pand als hun huisvesting gaan gebruiken. Wat kunt u doen om te voorkomen dat uw leegstaand bedrijfspand gekraakt wordt?

  • Verhuur via een leegstandsbeheerder. Dit zorgt ervoor dat uw pand verhuurd kan worden voor korte periodes. Hierdoor heeft u niet te maken met huurdersbescherming en kunt u het pand laten verhuren tot het moment dat u het zelf weer nodig heeft.
  • Zorg voor beveiliging / toezicht op uw pand. Bent u gevestigd op de Beatrixhaven, Bosscherveld of Randwyck dan is aansluiten bij de collectieve beveiliging (fysieke en virtuele surveillance) een slimme zet! Klik hier voor meer info.

Toch gekraakt?
Maar wat doet u als blijkt dat het pand toch gekraakt is? Het belangrijkste is om direct actie te ondernemen. Naarmate de tijd vordert en de krakers uw pand langer bewonen, wordt het in juridisch opzicht lastiger om het pand te laten ontruimen. Dit geldt temeer als u als eigenaar op de hoogte bent van de krakers, maar desondanks geen actie onderneemt! Doe daarom zo snel mogelijk aangifte bij de politie.