Bedrijventerreinen Roerstreek krijgen glasvezelnetwerk

21 October 2019

ROERMOND – Het initiatief van Glasvezel Roermond voor aanleg van een zakelijk glasvezelnetwerk voor bedrijven is succesvol gebleken voor bedrijventerrein Roerstreek. Er zijn voldoende opdrachtformulieren getekend om van start te gaan, dat is goed nieuws voor de ondernemers op de Roerstreek. Bedrijven die nu nog mee willen doen moeten snel zijn, op donderdag 31 oktober a.s. sluit de definitieve aanmelding en wordt er gestart met het aanvragen van de graafvergunningen en de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Roerstreek Noord en Roerstreek Zuid vormen een grote bedrijvenzone aan de oostzijde van Roermond. Op Roerstreek zijn ruim 100 bedrijven gevestigd, waarvan een groot deel industrie, groothandel en logistiek/distributie.

Glasvezel Roermond
Glasvezel Roermond is een initiatief van ParkNed en A3bc Data & Telecom, in samenwerking met Parkmanagement Midden Limburg. A3bc en ParkNed hebben zich de afgelopen maanden ingespannen om de ondernemers te enthousiasmeren voor dit initiatief. Het aanleggen van een zakelijk glasvezelnetwerk is een kostbare zaak, maar van wezenlijk belang voor ondernemers op bedrijventerreinen. Zij liggen vaak ver verwijderd van de wijkcentrales van de traditionele aanbieders en kunnen dan over het kopernetwerk maar beperkte Internet bandbreedtes verkrijgen.

Collectieve deelname
Glasvezel is de toekomst: open netwerken, onbeperkte uitbreiding van de bandbreedte mogelijk, met een optimale bereikbaarheid en flexibiliteit. En dat alles over 1 verbinding. Geen bedrijf kan eigenlijk nog zonder, maar vaak zijn de kosten van een individuele verbinding erg hoog en daarmee een drempel om over te stappen naar glasvezel. Dankzij het initiatief van Glasvezel Roermond en de collectieve deelname van bedrijven, is de prijs voor een glasvezelaansluiting op de Roerstreek geen drempel meer en kan de aanleg doorgaan. De initiatiefnemers gaan nu kijken of er ook voldoende ondernemers op bedrijventerrein Willem Alexander mee willen doen om tot de aanleg van een glasvezelnetwerk te komen.

U kunt nog meedoen
Bent u ondernemer op Roerstreek-Noord of -Zuid en heeft u nog geen opdrachtformulier getekend? Neem dan direct contact op met A3bc Data & Telecom via 088-9393100 of mail naar t.schreurs@a3bc.eu en maak een afspraak met een van de adviseurs die u alles kunnen vertellen over de voordelen van zo’n razendsnelle verbinding via glasvezel. De inschrijving tegen het speciale aansluittarief van EURO 499,- sluit donderdag 31 oktober a.s. Daarna kunt u nog steeds een glasvezelaansluiting aanvragen, maar de eenmalige aansluitkosten zijn dan EURO 1.499,-.

A3bc Data & Telecom is gevestigd aan de Westhoven 6 in Roermond en is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een betrouwbare en volwaardige speler op het gebied van data en telecom voor de zakelijke markt. Met veel kennis van de techniek, maar ook met oog voor de wensen en behoeften van de klant.

 

ParkNed is een dochteronderneming van Levelfour Networks uit Nistelrode en zet zich in om van Nederland een goede, concurrerende kenniseconomie te maken. Dat doen ze door het integraal aanleggen van hypermoderne glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen, in samenwerking met gemeentes, parkmanagers, bedrijvenverenigingen en dienstverleners.