Bedrijventerrein Willem-Alexander wil het meest circulaire bedrijventerrein van Nederland worden

13 November 2019

Met gepaste trots presenteerden de ondernemers van bedrijventerrein Willem-Alexander afgelopen woensdag hun bijdrage aan een circulaire en duurzame economie. Ze boden een levensgrote infographic aan de wethouder Angely Waajen van economische zaken en wethouder Rens Evers van duurzaamheid aan.

Voorzitter van de werkgroep Danny Quax: “Ons terrein is grotendeels opgebouwd uit bedrijven waarvan zowel product als proces meer dan gemiddeld bijdragen aan de ontwikkeling van de opkomende circulaire economie. Het duurzaamheidgehalte is afgelopen jaren steeds verder gegroeid en wij hebben de ambitie om komende jaren deze transitie onverminderd voort te zetten.”

Door de inzet op circulariteit en duurzaamheid onderscheidt bedrijventerrein Willem-Alexander zich duidelijk van vele andere bedrijventerreinen in de regio, in Limburg en in Nederland. De ondernemers, verenigd binnen de BIZ Willem-Alexander, zijn vastberaden in de toekomst verder te verduurzamen en werken hierin graag samen met andere partijen, waarvan de gemeente Roermond een belangrijk partner is.

Wethouder Angely Waajen staat open om die samenwerking ook in de toekomst verder voort te zetten. “Op Willem-Alexander laten ondernemers zien dat zij goed bezig zijn met circulariteit. We kunnen dat unieke karakter van het bedrijventerrein alleen maar versterken en zijn samen in gesprek met diverse andere partijen zoals de provincie Limburg, Waterschap Limburg, Stichting Parkmanagement Roermond, Keyport 2020, OML en de Rijksdienst voor Ondernemerschap over hoe we de volgende stap kunnen zetten.’ Wethouder Evers noemt het initiatief een van de mooie voorbeelden waarop in Roermond gewerkt wordt aan een duurzamere wereld. ‘Het is fantastisch om te zien dat juist deze productiebedrijven zo intrinsiek gemotiveerd zijn hun bedrijfsvoering zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.’

De infographic zal een mooi plekje krijgen in het stadhuis, in ieder geval op een plek waar zoveel mogelijk mensen geïnspireerd zullen worden.

Klik hier voor de infographic.