Aftrap Week van de Veiligheid 2019: Komt een bedrijf bij de hacker

4 September 2019

Tijdens de openingsbijeenkomst van de Week van de Veiligheid in Limburg nodigt Ondernemend Limburg, het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid en Platform Veilig Ondernemen Limburg u uit op maandag 7 oktober voor een ontbijtsessie. Deze ochtend nemen cybercrime-specialisten u mee op een toer door het landschap van cybercriminaliteit. Waar zitten de risico’s? Hoe kunt u uw onderneming beschermen en wat doet u als het een keer misgaat?

Wanneer: Maandag 7 oktober 2019
Tijd: 7.30 – 9.30 uur
Locatie: Ondernemersplein Limburg, Steegstraat 5 in Roermond (parkeren op het Wilhelminaplein in verband met verbouwingen op het Ondernemersplein)
Aanmelden: Klik hier

De bijeenkomst wordt geopend door burgemeester Rianne Donders van de gemeente Roermond, een fervent strijdster als het gaat om criminaliteit en de impact op de samenleving, én Paul Verhoeven, ondernemer en voorzitter van PVO Limburg en ervaringsdeskundige op het gebied van cybercriminaliteit.

Maria Genova, journalist en spreker deze ochtend, schreef het boek: ‘Komt een vrouw bij de hacker…’ Daarin laat ze zien hoe gemakkelijk we gegevens delen zonder dat we dat in de gaten hebben en hoe gemakkelijk anderen daar misbruik van maken. Inmiddels heeft ze veel ervaring in het bedrijfsleven opgedaan. Deze ochtend deelt ze die ervaringen en laat ze zien hoe (vaak uit onwetendheid) bedrijven slachtoffer worden van data-diefstal of van afpersing.

Een ethical hacker laat u live zien hoe kwetsbaar onze digitale wereld is en neemt u mee in de denkwijze van cybercriminelen. Dan snapt u waarom u nooit te klein bent voor een hacker. Uiteraard worden tips en handvaten aangereikt van maatregelen die u als ondernemer kunt nemen om de eigen veiligheid binnen het bedrijf te vergroten.

Joke, werkzaam bij het iLab (de digitale handhavings- en opsporingsunit van de politie) geeft u een kijkje in de wereld van de digitale handhaving. Hoe ver zijn ze? En waarom zou u melding maken van een hack? Samen gaan we het gesprek aan met de sprekers over de vraag wat u als ondernemer en de politie samen kunt doen. We zijn benieuwd naar uw dilemma’s als ondernemer.

Cyberescaperoom
De hele dag staat er een mini-cyberescaperoom bij het Ondernemersplein waar u eigenhandig kunt ervaren hoe een hacker te werk gaat. U ziet hier met eigen ogen waarom hun aanpak vaak werkt en wat u kunt doen. Aanmelden (klik hier) is noodzakelijk, omdat er drie personen per 30 minuten de escaperoom kunnen betreden.

Programma:
07.30 uur Inloop met ontbijt
07.45 uur Opening door burgemeester Rianne Donders
08.00 uur Spreker Maria Genova in combinatie met een ethical hacker
08.45 uur Spreker Joke, iLab Politie Limburg
09.00 uur Discussie aan de hand van stellingen
09.30 uur Afsluiting

Hopelijk tot ziens bij de ontbijtsessie op maandag 7 oktober!