Aftrap Week van de Veiligheid 2019: Komt een bedrijf bij de hacker……

4 September 2019

Maria Genova schreef het boek: ‘Komt een vrouw bij de hacker….’ In dit boek laat ze zien hoe makkelijk we gegevens delen zonder dat we dat in de gaten hebben en hoe makkelijk anderen daar misbruik van maken. Inmiddels heeft ze ook veel ervaring met bedrijven opgedaan.

Tijdens deze ontbijtsessie deelt ze die ervaringen, laat ze zien hoe -vaak uit onwetendheid- bedrijven slachtoffer worden van data-diefstal of van afpersing. Een ethical hacker laat u live laat zien hoe kwetsbaar onze digitale wereld is en neemt u in de manier van denken van cybercriminelen. Dan pas begrijp je waarom je nooit te klein bent voor een hacker. Natuurlijk gaan we in op de maatregelen die je als onderneming kunt nemen om je eigen veiligheid te vergroten.

Joke Rooyakkers, van het het iLab (de digitale handhavings- en opsporingsunit van de politie) geeft u een inkijkje in de wereld van de digitale handhaving. Hoe ver zijn we daar? En waarom zou je melding moeten maken van een hack? En aan de hand van een aantal stellingen gaan we het gesprek aan met de sprekers over de vraag wat je als bedrijf en politie samen kunt doen en wat zijn de dilemma’s als ondernemer?

Gedurende de dag van het seminar staat er een mini-cyberescaperoom bij het Ondernemersplein in Roermond. Daarin ervaart u -in groepjes van 3- in een sessie van 15 minuten hoe een hacker te werk gaat, waarom hun aanpak vaak werkt en wat je er tegen kunt doen.

U kunt zich aanmelden voor deze ontbijtsessie via onderstaande link:

Aanmelden

Wilt u of uw medewerkers gebruik maken van de cyberescaperoom laat het ons dan weten door u aan te melden met de volgende link.

Programma:

07.30u                   Inloop/ ontbijtbuffet

07.45u                   Opening door Rianne Donders en/of Paul Verhoeven

08.00u                   Komt een bedrijf bij de hacker….: Lezing Maria Genova i.c.m. ethical hacker

08.45u                   En waar staat de politie nu? : Joke Rooyakkers, iLab, Politie Limburg

09.00u                   Discussie aan de hand van stellingen

09.30u                   Afsluiting