29.09.21 5 miljoen euro voor opleiding en ontwikkeling Limburgse werknemers

29 September 2021

Werkende Limburgers kunnen via het platform LimburgLeert.nl een gratis persoonlijk ontwikkel- of begeleidingsadvies krijgen of deelnemen aan cursussen en scholingstrajecten.

In het kader van het landelijke programma NL LeertDoor heeft LimburgLeert vijf miljoen euro subsidie van het Rijk gekregen. Dat geld is bedoeld om werknemers te helpen aan een toekomstbestendige positie op de arbeidsmarkt.

Het platform geeft toegang tot mbo- en hbo-cursussen, trainingen en scholingstrajecten- en begeleidingstrajecten in tal van sectoren: van zorg tot cultuur, van horeca tot techniek. Deze worden aangeboden door erkende scholingsaanbieders, brancheorganisaties, de Limburgse ROC’s en hogescholen.

De subsidie is aangevraagd door Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en de coöperatie Leo Loopbaan. „De arbeidsmarktsector is meer dan ooit in beweging”, zegt Ramon Niessen, directeur van Leo Loopbaan. „Het is voor zowel de werkgever als de werknemer uiterst belangrijk om zich te blijven ontwikkelen.”

Het doel is om de komende twaalf maanden zo’n 1.000 ontwikkeladviezen, 300 begeleidingsadviezen en 6.000 scholingsactiviteiten aan te bieden. Werknemers kunnen kosteloos gebruikmaken van deze diensten. Van de werkgevers wordt een kleine vergoeding gevraagd

Op LimburgLeert.nl staan alle aanbieders en opleidingen/trainingen. Daar ook kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.