25.10.21 Ondernemend Venlo en gemeente Venlo maken nieuwe financiële afspraken over projecten

25 October 2021

VENLO – Beide partijen werken al geruime tijd goed samen, want een goed ondernemersklimaat maak je samen. Een vorm van samenwerking is om ambitie te tonen en in concrete projecten te investeren. Deze projecten zijn door ondernemers, gemeente en andere partners geselecteerd en opgenomen in het zogeheten Economisch Uitvoeringsprogramma.

Op 3 maart 2020 hebben Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo al voor een vijftal projecten meerjarige financiële afspraken gemaakt. Uiteindelijk zijn er voor de periode 2020-2023 voor €1.448.000 aan middelen beschikbaar gesteld. Projecten onder andere gericht om bedrijventerreinen aantrekkelijker, duurzamer en bereikbaarder te maken.

Extra middelen
Dat smaakt naar meer en daarom hebben beide partijen besloten om tussentijds, voor nog eens vier projecten extra middelen vrij te maken. Op 18 oktober 2021 hebben Peter Thissen van Ondernemend Venlo en Erwin Boom van de gemeente Venlo hiervoor een convenant ondertekend. Hiermee is een nog aanvullend bedrag van €380.000 voor de periode 2021-2022 gemoeid. Projecten die bedrijventerreinen aantrekkelijker en duurzamer maken worden verstevigd. Ook worden er projecten opgezet die bedrijventerreinen veiliger maken en die de arbeidsmarkt versterken.

Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo willen op deze manier het verschil maken. Zodat economische ontwikkeling, ondernemerschap en werkgelegenheid verder worden gestimuleerd. En dat dit leidt tot een welvarender Venlo.