23.10.16 LinkedIn Expert Marjolein Bongers onthult geheimen van beïnvloeding tijdens SIM Masterclass

16 October 2023

In een boeiende bijeenkomst op maandag 16 oktober heeft LinkedIn-expert Marjolein Bongers, de trotse eigenaresse van House of Social Media, een meeslepende masterclass gegeven over het toepassen van de zeven Beïnvloedingsprincipes van Robert Cialdini op het zakelijke platform LinkedIn.

Met haar achtergrond als beïnvloedingspsycholoog en LinkedIn-expert vertaalde Marjolein Bongers de zeven Beïnvloedingsprincipes van Cialdini op een interactieve en unieke wijze naar de context van LinkedIn. De principes, zoals geformuleerd door Cialdini, omvatten:

🙌🏻 Wederkerigheid (reciprocity): Het principe van geven en nemen, waarbij het tonen van vrijgevigheid vaak leidt tot wederkerigheid van anderen.
🔄 Toewijding en consistentie (commitment & consistency): Mensen hebben de neiging om consequent te handelen volgens eerder gemaakte toezeggingen.
📣 Sociale bewijskracht (social proof): Het gedrag van anderen beïnvloedt onze eigen keuzes en acties.
😄 Sympathie (liking): We zijn eerder geneigd om te worden beïnvloed door mensen die we leuk vinden en met wie we ons verbonden voelen.
👔 Autoriteit (authority): Mensen zijn gevoelig voor gezag en expertise.
💡 Schaarsheid (scarcity): Zeldzame of schaarse kansen hebben een aantrekkingskracht op mensen.
🙏🏻 Eenheid (unity): Mensen zijn meer geneigd te handelen voor de gemeenschappelijke goede van een groep waartoe ze behoren.

De essentiële vraag die tijdens de bijeenkomst aan bod kwam, was hoe men deze wetenschappelijk onderzochte beïnvloedingsinstrumenten effectief kan inzetten om succes te boeken op LinkedIn. Hoe kunnen deze principes worden toegepast op sociale media om de doelgroep sneller “ja” te laten zeggen tegen aanbiedingen, en hoe kan dit op een authentieke manier worden bereikt?

Naast het bespreken van deze zeven beïnvloedingsprincipes, maakte Marjolein Bongers ook een waardevolle verbinding met neuromarketing. Deelnemers ontvingen praktische en concrete tips over hoe ze neuromarketing kunnen inzetten op LinkedIn om nog effectievere resultaten te behalen in hun zakelijke activiteiten.

De bijeenkomst, georganiseerd door SIM, in samenwerking met de Limburgse Werkgevers Vereniging, bood een waardevol inzicht in de kracht van psychologische principes en neuromarketing in de wereld van zakelijk netwerken op LinkedIn. Deelnemers verlieten de sessie geïnspireerd en met een schat aan nieuwe kennis om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun zakelijke doelen te bereiken.