22.06.02 Stichting Duurzame Bedrijventerreinen van start op bedrijventerreinen in Maastricht en Roermond

6 July 2022

In 2020 is ‘Stichting Duurzame Bedrijventerreinen’, een samenwerking tussen Ondernemend Venlo, LWV en de gemeente Venlo, opgericht. Het doel van deze stichting is om de meerwaarde aan te tonen van collectieve verduurzaming op bedrijventerreinen, vooral op het gebied van energietransitie en klimaatadaptatie.

Onder deze vlag zijn al meer onderzoeken uitgevoerd op de bedrijventerreinen in Venlo e.o. en lopen de eerste zeer succesvolle pilots met diverse bedrijven.

Uitrol vanuit Venlo nu naar Maastricht, Roermond en Roerdalen

De kennis en ervaring die is opgedaan tijdens deze pilots zullen we nu gaan inzetten op de bedrijventerreinen in Maastricht en Roermond. Een uitrol van Stichting Duurzame Bedrijventerreinen betekent dat we ook hier de toegevoegde waarde van samenwerking tussen ondernemers verder gaan inzetten om succesvolle projecten in te zetten en samen de kansen te benutten op het gebied van verduurzaming om zo ook samen te kunnen voldoen aan de wettelijke maatregelen.

In juni zullen zowel in Maastricht als in Roermond kick-off bijeenkomsten plaatsvinden om een officiële start te geven aan deze uitrol.

Jacko D’Agnolo, projectleider van Stichting Duurzame Bedrijventerreinen zal tijdens deze kick-offs inzicht geven in de reeds succesvolle initiatieven, projecten en pilots die momenteel lopen in Venlo en aangeven welke kansen er mogelijk liggen op de bedrijventerreinen in Maastricht en Roermond.