19.05.22 Appart – Winnaar Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg!

19 May 2022

Logistiek dienstverlener KLG Europe in Venlo (categorie grootbedrijf) en marketingcommunicatiebureau Appart in Roermond (mkb) mogen zich een jaar lang Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg noemen. “We hadden ook gewonnen als een jury met een checklist bij ons had rondgelopen.”

Geen jury of checklist komt eraan te pas. Bij de verkiezing tot Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg, een initiatief van Meet the Youngsters, wint het bedrijf dat de meeste stemmen krijgt. “We hadden ook gewonnen als een jury met een checklist bij ons had rondgelopen”, zegt mede-eigenaar Paul Cremers van Appart resoluut. Bij het bureau werken 28 medewerkers. “Waarom gewonnen? Omdat we aandacht voor elkaar hebben. De sfeer is super. We luisteren naar elkaar, helpen elkaar, hebben regelmatig teamuitjes. Daarnaast stimuleren we vitaliteit en gezondheid, onder meer met een maandelijkse vitaliteitsbonus. Medewerkers kunnen die gebruiken om fit te blijven.”

Onderscheidend vermogen
Ook al worden bedrijven niet doorgelicht op ontwikkelmogelijkheden en sfeer, de verkiezing zegt wel degelijk iets over hoe je als werkgever bent, zegt Yvonne Peeters, executive assistant bij KLG Europe. “Mensen stemmen niet op je als ze je geen aantrekkelijk bedrijf vinden.” KLG Europe won de verkiezing in 2019 ook al. “Bij onze eerste deelname in 2018 werden we winnaar van Noord-Limburg. Toen pas beseften we hoe waardevol zo’n prijs is. Het vergroot je onderscheidend vermogen. Als een sollicitant twijfelt tussen jou en een ander bedrijf, kan deze prijs overtuigen om voor ons te kiezen. Het helpt om vacatures makkelijker in te vullen.”

Stagiairs
Bij KLG werken in heel Europa zo’n 1.300 mensen. “Het is een informeel bedrijf”, zegt Peeters. “De verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie, we leren graag, je mag hier fouten maken. Bovendien is het erg gezellig.” Zelf is ze na een stageperiode in dienst van het bedrijf gekomen. “Ik wilde niet weg, gelukkig was er een baan. Maar ook al is er geen vacature, als het goed matcht, kan een stagiair blijven. We vinden altijd wel werk dat hij of zij leuk vindt.”

Zowel bij KLG Europe als Appart gaan ze het winnen van de prijs goed vieren. Intern, maar zeker ook extern, via onder meer social media. Cremers: “Bij de tussenstand lagen we al op kop, dus we hebben alvast een campagne voorbereid. Deze uitverkiezing geeft ook klanten een fijn gevoel; zij weten dat ze met een goede partner in zee zijn gegaan.”

De prijswinnaars
Aan de verkiezing Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg 2022 deden 165 bedrijven mee. In totaal brachten meer dan 11.000 mensen hun stem uit. De winnaars:

• Categorie groot bedrijf: KLG Europe (Noord-Limburg en overall winnaar), Blankers Schoon (midden), Envida (zuid)

• Categorie mkb: Volantis (noord), Appart (midden en overall winnaar), Hoppenbrouwers Techniek Sittard (zuid)

• Categorie middelgroot bedrijf regio zuid: Stichting Kom Leren

Bron: KLG Europe en Appart Aantrekkelijkste Werkgevers van Limburg… – De Limburger
Afbeelding: Meet the Youngsters