12.04.22 SIM Themabijeenkomst Duurzame Energie & LED verlichting | 2 mei 2022

12 April 2022

Beste SIM-lid,

Hoe laten we de wereld achter voor onze kinderen en kleinkinderen? De energietransitie en daarmee de besparingsopgave is enorm. Hoe gaan we daarmee om en wat kan u doen? 

Om samen de gestelde doelstellingen te halen, zijn er voor bedrijven verplichtingen om aan energiebesparing te doen. Dit zijn de zogenaamde EML – Erkende Maatregelen Lijsten. In het project Duurzame Bedrijventerreinen zijn energiescans verricht waaruit blijkt door kleine besparingen te koppelen wij de doelstellingen kunnen behalen. Dit project wordt op korte termijn ook verder uitgerold op de bedrijventerreinen van de SIM.

Welke maatregelen moet u nemen en welke investeringen zijn de juiste? Met de huidige energieprijzen en geopolitieke spanningen wordt deze business case steeds positiever.

Om een begin te maken zou u uw elektrarekening al een stuk kunnen verlagen door uw huidige, minder rendabele, verlichting te vervangen door LED verlichting. Uw bespaart dan al snel meer dan 50% op energiekosten van de verlichting.

Graag nodigen we u uit om samen met Solar Nederland te kijken naar de mogelijkheden om u te helpen met de energiebesparingsverplichtingen van uw bedrijf.

Aanmelden kan via de uitnodiging in uw mailbox. Geen mail ontvangen? Stuur ons een mail!