12.04.21 SIM Digitale Informatiebijeenkomst Zonnige Bedrijfsdaken 2.0

11 March 2021

We staan voor een grote opgave. We zijn op zoek naar wegen om de klimaat- en energietransitie in goede banen te leiden. Het vraagt om mensen die durven, die meters willen maken en eigenaar willen zijn van een duurzame ontwikkeling. Mensen die hun krachten willen bundelen en zo het verschil maken.

Vorig jaar zijn we gestart met het project ‘Zonnige Bedrijfsdaken’. 30% van de aangeschreven bedrijven hebben de informatiesessie bijgewoond of zijn in een 1 op 1 gesprek geïnformeerd over hun mogelijkheden en vragen. Op basis van deze interesse hebben we besloten om in 2021 het project Zonnige Bedrijfsdaken voort te zetten.

Zonnige Bedrijfsdaken 2.0
In 2020 hebben we ons gefocust op zeer grote bedrijfsdaken vanaf circa 2.000 m2. In 2021 gaan we aan de slag met bedrijven die een dakoppervlakte hebben vanaf 200 m2. Zodat ook u stappen kunt nemen om met uw bedrijf een verschil te maken op het gebied van duurzame energie. Dit is goed voor het milieu én levert u diverse voordelen op, zoals:

  • Het delen in kennis en ervaring van deelnemende partijen.
  • Ondersteuning van experts;
  • Samenwerken aan financiële voordelen (schaalgrootte);
  • Het onderzoeken van subsidies;
  • Een groen imago;
  • Mogelijkheden voor en  collectieve aanpak en lokale afstemming van vraag en aanbod.

Uitnodiging
Meer informatie over zonnepanelen op het bedrijfsdak geven we u graag tijdens onze digitale informatiebijeenkomst op maandag 12 april van 11.00 uur tot 12.30 uur. Tijdens deze sessie zijn experts aanwezig die uw vragen graag beantwoorden. En die met u meedenken over welke logische verbindingen er in uw buurt zijn met collega-bedrijven. Als voorproefje kunt u hier alvast de digitale brochure downloaden. De uitnodiging van deze informatiebijeenkomst heeft u ontvangen in uw mailbox. Als u geen uitnodiging heeft ontvangen, stuur dan een mail.

Stel uw vraag op voorhand!
Via het e-mailadres zonnige.bedrijfsdaken@maastricht.nl kunt u ook vooraf vragen stellen. Samen maken we werk van een gezonde en toekomstbestendige leefomgeving. Doet u mee?

De Gemeente Maastricht, Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht (SIM) en het Maastrichtse EnergieAkkoord (MEA) slaan de handen ineen om het aantal zonnepanelen op daken in Maastricht te verhogen.