11.04.22 Pakketbezorger DHL start bouw klimaatneutrale CityHub in Roermond

11 April 2022

Pakketbezorgreus DHL heeft in Roermond de eerste heipaal geslagen voor een klimaatneutrale CityHub. Het distributiecentrum vormt na de opening eind oktober het vertrekpunt voor ruim tweehonderd bezorgers. Zij leggen dagelijks zo’n negentig routes af langs huishoudens, winkels en bedrijven rond Roermond.

Roermond (Schepelstraat) wordt de negende van 26 nieuw te bouwen CityHubs in Nederland. Eind juni al wordt de eerste Limburgse CityHub in Sittard-Geleen geopend.

De distributiecentra maken deel uit van een netwerk van 140 vestigingen en bevinden zich aan de rand van stedelijke gebieden. Van hieruit wordt met elektrische bestelauto’s, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen een duurzame invulling geven aan de bezorging tijdens de ‘last mile’.

De CityHubs zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en worden gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM. Er wordt vanaf 2025 gereden met een volledig elektrische vloot. Deze investering maakt deel uit van een uitgebreid programma van 350 miljoen euro.

Bron: Pakketbezorger DHL start bouw klimaatneutrale CityHub in Roe… – De Limburger