10.12.20 De N280 Roermond is open!

10 December 2020

Een feestelijk moment: de N280 Roermond is open voor verkeer! Het opvallende materieel van Heijmans Infra BV en Ploegam BV, samen de aannemerscombinatie Werkend Hardt, is zo goed als vertrokken. Bijna alle wegwerkzaamheden zijn klaar, met uitzondering van enkele kleine reparaties en restwerkzaamheden. Het werk is ruim een jaar eerder klaar dan gepland, én binnen budget.

Gedeputeerde van de Provincie Limburg Hubert Mackus en wethouder van de gemeente Roermond Angely Waajen zijn tevreden. “Dat is, zeker in deze tijd, een enorme prestatie waar we ontzettend trots op zijn.”

De hoogtepunten van het project zijn het scheiden van het plaatselijke en doorgaande verkeer, 2 nieuwe ongelijkvloerse kruisingen (Schipperswal en Wilhelminasingel) en de verhoging en herinrichting van de Looskade en kruising Buitenop. De verdiepte liggingen zijn verfraaid met wandpanelen met een ontwerp dat is gebaseerd op het werk van Rijksbouwmeester Pierre Cuypers.

Bekijk het filmpje met de voorbereidingen en werkzaamheden van de afgelopen anderhalf jaar. Zowel Hubert Mackus als Angely Waajen vertellen in dit filmpje meer over het project.

Bron: Provincie Limburg