08.10.2020 De Ondernemer Draait Door: Leven voor én na de hack

28 September 2020

Donderdag 8 oktober: De Ondernemer Draait Door: Leven voor én na de hack

De coronacrisis heeft de wereld op zijn kop gezet. Alsof de ondernemer al niet genoeg aan zijn hoofd had met thema’s als duurzaamheid, regelgeving, cybercriminaliteit en ondermijning. Het is bijna ondoenlijk om te focussen op je core business als je continu bezig bent alle verschillende ballen in de lucht te houden. Toch? Hoog tijd om overzicht te creëren. In een serie interactieve talkshows staat cybercriminaliteit én wat je als ondernemer kunt doen, centraal. In wisselende samenstelling presenteren Kevin van de Berg, Kees van der Spek en Manon Blauw verschillende thema’s en laten oplossingen zien die lokale ondernemers, politie en overheid in de praktijk brengen. Er zitten ondernemers in de talkshow die met cybercriminaliteit te maken hadden en zelf met oplossingen kwamen en ze spreken met ondernemers en bestuurders die kansen zagen en daarop inspeelden. Specialisten vanuit de politie en cybersecurity geven praktische tips.

Op donderdag 8 oktober van 17.00 tot 18.00 uur is de eerste editie van De Ondernemer Draait Door (DODD) vanuit het gemeentehuis in Weert. Bekijk hier de trailer. Het credo van gast en ondernemer Xander Koppelmans: Het is niet de vraag óf maar wanneer je met een hack te maken krijgt. Xander raakte zijn bedrijf kwijt door een hack en maakte een volledige herstart.
Natascha Rouette (MediaInn in Sittard) raakte door ransomware al haar data kwijt maar herstelde met een flinke inspanning. De burgemeester van Weert, mevrouw Ina Leppink-Schuitema, geeft haar visie op de rol van de gemeente bij het verbeteren van de digitale veiligheid van inwoners en bedrijven. Weert was een van de eerste gemeenten in Limburg die digitale weerbaarheid van inwoners en bedrijven in haar beleid opnam.
Fabian Leijten, ondernemer en oprichter van de Digibende, vertelt over zijn visie op opleiden in cybersecurity en hoe die gestalte krijgt in de Digibende. Vanuit het cybersecurity-veld zal een expert tot slot een aantal basis-maatregelen en bijbehorende tips meegeven.

Deze serie talkshows wordt georganiseerd door de samenwerkende PVO’s in Zeeland, Brabant, Den Haag, Noord-Holland en Limburg.
De andere afleveringen zijn op:
19 oktober: Operational Technology en Data Intelligence
3 november: Brandverzekering: ja! Cyberverzekering: is dat nou écht nodig?
9 november: Internet of Things, thuis en op de zaak

Aanmelden? Klik hier of ga naar de website www.deondernemerdraaitdoor.nl