04.10.21 Terugblik SIM Themabijeenkomst Groene Daken

5 October 2021

Op maandag 4 oktober hebben sprekers van Interpolis en Joosten Ecodak de aanwezige SIM-leden tijdens de maandelijkse themabijeenkomst alles verteld over Groene Daken. Waarom zou je een groen dak op je bedrijfspand overwegen? Wat levert het op? En natuurlijk wat kost het?

De kans op extreem weer verdubbelde de afgelopen 5 jaar. Steeds vaker valt er veel regen in korte tijd. De druk op daken en riolen neemt daardoor toe, met als gevolg schade en (plaatselijke) overstromingen.

Tijd om duurzaam ondernemen hoger op de agenda te zetten. We zoeken hierbij naar slimme oplossingen, één van die oplossingen is een groen dak. Het helpt schade verminderen of voorkomen én is ook nog eens duurzaam in aanleg en onderhoud. Het zorgt ervoor dat je dak wel 2 keer langer meegaat en het heeft een positieve bijdrage aan de biodiversiteit.

Tijdens de lezing werd er dieper in gegaan op groene daken en gevels, groene daken in combinatie met zonnepanelen. Investeringsaftrek, terugverdientijd en het verzekeren van zonnepanelen.

Wilt u graag op het gemak alle informatie nog eens doornemen? Stuur ons dan even een mail dan ontvangt u van ons de PowerPointpresentatie over Groene Daken.