01.02.22 SIM UITNODIGING | Bijenkasten & Biodiversiteit

1 February 2022
Datum: maandag 7 maart 2022
Tijd: 11.00 – 12.00 uur
Locatie: Buitenplaats Vaeshartelt, Weert 9 6222 PG Maastricht

 

Beste SIM-lid,

Zo’n 30% van de werkende Nederlanders werkt op een bedrijventerrein. En slechts 1% van die terreinen bestaat uit natuur. Het zijn grijze en versteende omgevingen die niet zijn ingericht op de uitdagingen van de klimaattransitie. Niet alleen zorgen groene terreinen met biodiversiteit voor gelukkigere en productievere werknemers, ze zijn ook toekomstbestendig. Planten en bomen verkoelen, vangen water op en zuiveren de lucht. Daarmee is vergroening dé duurzame oplossing voor een breed scala aan problemen op bedrijventerreinen.

Natuurlijk groen, samen doen!

Peter Alblas van het CNME vertelt ons graag wat we zelf kunnen doen. Kleine aanpassingen met grote gevolgen voor de biodiversiteit op het bedrijventerrein.

Aansluitend vertelt imker Kenny Essers van BEEing Pure ons alles over het belang van de bij en hoe je door middel van een bijenkast op je bedrijfsdak bij kunt dragen aan een de biodiversiteit én als cadeau kunt genieten van de heerlijke honing dat zo’n bijenvolk produceert.


Ter info:

Aanmelden kan via de uitnodiging in uw mailbox.
Iedereen ontvangt na aanmelding een bevestiging via mail. De bijeenkomst is gratis.
Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Voor diegenen die na afloop willen netwerken, is er een gezamenlijke lunch in de coffeecorner van Vaeshartelt. De kosten voor deze lunch bedragen €14,50. Via het aanmeldformulier kunt u aangeven of u deel wilt nemen aan de lunch.

Mocht u verhinderd zijn, geef dit dan s.v.p. uiterlijk woensdag 2 maart voor 12.00 uur aan ons door. No-shows, opgegeven voor de lunch, ontvangen een factuur van € 14,50 per persoon.